WEBDOKI

Magyar Orvosi Kamara

Partnereink


www.herbaria.hu


www.rehabrt.hu


www.webbeteg.hu


www.mellekhatas.hu

Küldj egy receptet!08/03
Küldj egy receptet!          Szerkeszti: Dr Kendéné Toma Mária

Gombás kacsa

2 pecsenyekacsa dararabokra vágva, 1 gerezd fokhagyma finomra zúzva, negyed mokkáskanál szárított kakukkfű, 15 dkg sonka fél centiméteres kockákra vágva, 1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem, 25 dkg gomba vastagabb szeletekre vágva, 3 evőkanál vaj, kb. 12 darab gyöngyhagyma, 1 evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint.
A kacsadarabokat süssük barnára a vajban. Amint megsültek, adjuk hozzá a sonkát, gombát, fokhagymát, kakukkfüvet. Keverjük el, szórjuk le a liszttel, és gyakran megkeverve még tíz percig pároljuk. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a hús feléig érjen. 15 percig pároljuk. Tegyük bele a gyöngyhagymát, a sót és borsot. További 15 percig pároljuk, illetve addig, míg a hús teljesen megpuhul.

Édes-savanyú disznósült

25 dkg sovány disznóhús (karaj, comb), vékony csíkokra vágva, 1 teáskanál olaj, 1 hagyma szeletekre vágva, 2 gerezd fokhagyma zúzva, 1 sárgahúsú paprika szeletekre vágva, 4 újhagyma, nagyobb darabokra vágva, 4 koktélparadicsom felezve, 4 evőkanál ananász- vagy sárgabarack lekvár, 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál saláta-ecet.
Forrósítsuk fel a wokot, öntsük bele az egy teáskanál olajat, és a hússzeleteket barnítsuk meg bene. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikát, az újhagyma-darabokat, és 2-3 percig pirítsuk együtt. Tegyük hozzá a paradicsomféléket és még 2-3 percig főzzük. Kifőtt tésztával tálaljuk.


Babcsírás csirke
1 csirkemell vékony csíkokra vágva, 2 evőkanál világos szójaszósz, egy csipet bors, 1 teáskanál szezámolaj, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál osztriga szósz, 1 teáskanál kukoricaliszt 1 dl hideg vízzel elkeverve, 20 dkg szójabab csíra, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál zúzott fokhagyma.
Pácoljuk be a csirke-csíkokat egy evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál osztriga szósz 1 teáskanál szezámolaj és a bors keverékében. Egy wokban vagy egy teflon serpenyőben forrósítsuk fel egy kevés olajat. Süssük át benne a fokhagymát, ha illatozik, tegyük bele a csirke csíkokat, és addig keverjük, amíg átfő. Tegyük hozzá a szójabab csírát, a maradék szójaszószt és a cukrot. Amint a csíra kezd megüvegesedni, öntsük rá a vízzel jól felkevert keményítőt. Ha besűrűsödik, vegyük el a tűztől, hogy ne főzzük túl a csírát. Úgy finom, ha ropogós. Azonnal tálaljuk.


Bejelentkezés

azonosító:
jelszó:
regisztráció

Hírlevél

email:

Keresés
1%

1%

Hírvadász






EÜ lapszemle


www.pharmanet.hu


www.weborvos.hu


www.magyarorvos.hu


www.medicusuniversalis.hu


www.magyarorvos.hu

Megújúlt honlapunk

www.fakoosz.ewk.hu

 

Hirdetés
ÁLLÁSAJÁNLAT!


Eladó praxisok

Természet

Természetvédelmi térkép

a KÖR-Online

Amennyiben cikket szeretne küldeni Online magazinunkba kérem kattintson
ide!

Belépő online magazinunkra