 |
|
 |
Küldj egy receptet!08/03 |
Küldj egy receptet! Szerkeszti: Dr Kendéné Toma Mária
Gombás kacsa
2 pecsenyekacsa dararabokra vágva, 1 gerezd fokhagyma finomra zúzva, negyed mokkáskanál szárított kakukkfű, 15 dkg sonka fél centiméteres kockákra vágva, 1 teáskanál apróra vágott friss petrezselyem, 25 dkg gomba vastagabb szeletekre vágva, 3 evőkanál vaj, kb. 12 darab gyöngyhagyma, 1 evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint. A kacsadarabokat süssük barnára a vajban. Amint megsültek, adjuk hozzá a sonkát, gombát, fokhagymát, kakukkfüvet. Keverjük el, szórjuk le a liszttel, és gyakran megkeverve még tíz percig pároljuk. Annyi vizet öntsünk rá, hogy a hús feléig érjen. 15 percig pároljuk. Tegyük bele a gyöngyhagymát, a sót és borsot. További 15 percig pároljuk, illetve addig, míg a hús teljesen megpuhul.
Édes-savanyú disznósült
25 dkg sovány disznóhús (karaj, comb), vékony csíkokra vágva, 1 teáskanál olaj, 1 hagyma szeletekre vágva, 2 gerezd fokhagyma zúzva, 1 sárgahúsú paprika szeletekre vágva, 4 újhagyma, nagyobb darabokra vágva, 4 koktélparadicsom felezve, 4 evőkanál ananász- vagy sárgabarack lekvár, 2 evőkanál ketchup, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál saláta-ecet. Forrósítsuk fel a wokot, öntsük bele az egy teáskanál olajat, és a hússzeleteket barnítsuk meg bene. Adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, paprikát, az újhagyma-darabokat, és 2-3 percig pirítsuk együtt. Tegyük hozzá a paradicsomféléket és még 2-3 percig főzzük. Kifőtt tésztával tálaljuk.
Babcsírás csirke 1 csirkemell vékony csíkokra vágva, 2 evőkanál világos szójaszósz, egy csipet bors, 1 teáskanál szezámolaj, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál osztriga szósz, 1 teáskanál kukoricaliszt 1 dl hideg vízzel elkeverve, 20 dkg szójabab csíra, 1 teáskanál olaj, 1 teáskanál zúzott fokhagyma. Pácoljuk be a csirke-csíkokat egy evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál osztriga szósz 1 teáskanál szezámolaj és a bors keverékében. Egy wokban vagy egy teflon serpenyőben forrósítsuk fel egy kevés olajat. Süssük át benne a fokhagymát, ha illatozik, tegyük bele a csirke csíkokat, és addig keverjük, amíg átfő. Tegyük hozzá a szójabab csírát, a maradék szójaszószt és a cukrot. Amint a csíra kezd megüvegesedni, öntsük rá a vízzel jól felkevert keményítőt. Ha besűrűsödik, vegyük el a tűztől, hogy ne főzzük túl a csírát. Úgy finom, ha ropogós. Azonnal tálaljuk.
|
|
 |
 |
|
|
 |