WEBDOKI

Magyar Orvosi Kamara

Partnereink


www.herbaria.hu


www.rehabrt.hu


www.webbeteg.hu


www.mellekhatas.hu

Bever-Kever : Ünnepi receptek
Bever-Kever : Ünnepi receptek

Fehérboros pulykasült lábasban

Egy baby-pulyka melle és két felső combja, mokkáskanál só, 5 dkg füstölt szalonna vékony szeletekre vágva, 10 szem bors, fél mokkáskanál szárított majoránna (vagy egy kávéskanál friss).
5 dkg kisebb vöröshagyma (összesen 20 dkg) negyedekre vágva, 3 gerezd fokhagyma, 0,5-1 dl fehérbor.
A melle húsát vedd le két darabban a csontjáról, a két combját pedig a csont mellett hegyes késsel vágd be. Enyhén sózd be. A szalonnaszeleteket olvaszd ki egy serpenyőben pörcögősre és a besózott pulykahúst tedd rá. Hagyd megpuhulni előbb az egyik, majd a másik oldalán is. Szórd közé a borsot, a feldarabolt hagymát, az összezúzott fokhagymát és a majoránnát. Öntsd hozzá a fehérbort, és letakarva párold készre a húst. Időnként forgasd meg, hogy egyenletesen puhuljon.
Ha kész, vedd ki és tartsd melegen. A megmaradt szaftját turmix gépben keverd el simára. Tegyél hozzá egy evőkanál lisztet, és kevergetve forrald fel. Önts hozzá még 0,5-1 dl fehérbort, egy mokkáskanál fehérborecetet és forrald ki. A combokat rakd tálra, köréjük rendezd el csinosan a felszerelt pulykamellet. Szeletelésnél vigyázz, hogy rostjaira merőlegesen vágd fel a húst. Kevés mártással öntözd meg, a többit mártásos csészébe tedd az asztalra.
Burgonyapürével tálald.
Italául szolgáljon az a zamatos fehérbor, amivel a főzés közben öntözgetted.
Somlói Juhfark is illik hozzá.

Malacaprólék leves
(Gyomornyugtató korhelyleves)

1 malac aprólékja: vese, lába, nyelve, szíve, füle - ha szeretitek - 1 db babérlevél, 8 szem bors, 1 db szegfűbors (v. szegfűszeg), 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 cikk kelkáposzta, 5 dkg zeller, 2 evőkanál petrezselyemzöld, só, citromlé, tejföl/tejszín, 1 kávéskanál liszt.
Az aprólékot tisztítsd meg és forró vízbe tedd fel főni. Habját szedd le és tedd kislángra. Add hozzá a babérlevelet, borsot, szegfűborsot és sózd meg.
A zöldségféléket vágd egyforma csíkokra. Ha a hús félig már puha, rakd hozzá a zöldségcsíkokat, és gyenge tűzön főzd készre. A lisztet keverd el simára fél citrom levével, 1-1,5 dl tejföllel - vagy tejszínnel -, és óvatosan kevergetve öntsd a leveshez. Egy-két percig kevergesd a tűzön, de ne forrjon már. A húsokat hozzávetőlegesen egyforma darabokra vágva tedd a tálba. Szórd meg finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

 


E szám további cikkei:  
  Ezredfordulóra
  A beteg 10 pontja, avagy Mielőtt valaki megbetegszik, jó ha tudja, mil
  Alkohológia – körorvosoknak is!
  Bravúros adatmentés a Kürtnél: tûz és víz
  Divatról – hölgyeknek
  DR. E. CS. ELMÉLKEDÉSEI, ÖVÉIVEL AZ ERDŐBEN LOVAGOLVÁN
  MIÉRT JÓ FÉRFINAK LENNI?
  Kedves Kollégák!
  Zelk Zoltán: KARÁCSONYI ÉNEK
  Keresztelő
  Hátha nem ismeritek! Amikor én még fotos voltam…
  Szexis holdfázisok
  Tortarecept különleges alkalmakra
  FAKOOSZ Sajtófigyelő Forrás: MTI Hírek
  Feltámadt a drót tolvaj
  Canon digitális fényképezogép beépített nyomtatóval
  Robotkém a lakásunk orzésére
  Új szolgáltatás álláskeresoknek!
  Tízparancsolat mobiltelefon használatára
  Bever-Kever : Ünnepi receptek
  Vállalkozók figyelmébe, avagy évvégi kesergéseink
  Vicc
Bejelentkezés

azonosító:
jelszó:
regisztráció

Hírlevél

email:

Keresés
1%

1%

Hírvadász






EÜ lapszemle


www.pharmanet.hu


www.weborvos.hu


www.magyarorvos.hu


www.medicusuniversalis.hu


www.magyarorvos.hu

Megújúlt honlapunk

www.fakoosz.ewk.hu

 

Hirdetés
ÁLLÁSAJÁNLAT!


Eladó praxisok

Természet

Természetvédelmi térkép

a KÖR-Online

Amennyiben cikket szeretne küldeni Online magazinunkba kérem kattintson
ide!

Belépő online magazinunkra