WEBDOKI

Magyar Orvosi Kamara

Partnereink


www.herbaria.hu


www.rehabrt.hu


www.webbeteg.hu


www.mellekhatas.hu

Küldj egy receptet!
Küldj egy receptet! Szerkeszti: Dr Kendéné Toma Mária

Pulykaszeletek szokatlanul

6 személyre: 50 dkg pulykamell csont nélkül, 25 dkg spagetti félbetörve, megfőzve, lecsorgatva, 3 evőkanál margarin, 25 dkg friss gomba vékony szeletekre vágva, 1 egész vöröshagyma vékony szeletekre vágva, 0,5 dl liszt, negyed mokkáskanál szerecsen-dióőrlemény, 4 dl csirkehúsleves (kockából is jó), 2,5 dl tej, 5 dkg mozzarella - vagy hasonló - sajt reszelve, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt és 2 evőkanál petrezselyemzöldje frissen apróra vágva.
Előmelegítem a sütőt 175-180 fokra. A pulykamelleket 1-1,5 cm széles csíkokra vágom. Megforrósítom a margarint egy nagy serpenyőben, de csak közepes lángon. Hozzáadom a pulykát és kb. 4 percenként megkeverve addig sütöm, míg szép pirosas színe nem lesz. Belekeverem a gombát és a hagymát. Tovább fűzöm, amíg a gomba megpuhul. Leszórom liszttel, hozzáadom a szerecsen-dióreszeléket, a csirkelevest és a tejet. Addig főzőm, amíg már nem sűrűsödik tovább. Leveszem a tűzhelyről és beleszórom a mozzarella sajtot és addig keverem, amíg elolvad. Hozzáteszem a főtt, lecsorgatott spagettit és kanalanként, vajazott tűzállótálba rakosgatom. Tetejét megszórom reszelt parmezánnal és petrezselyemmel. Addig sütöm az előmelegített sütőben, amíg rotyogni kezd. Ez kb. 25-35 percnyi sütést jelent.
Cserszegi fűszerest - amit Woodcutter's Wine néven találsz meg a polcon, és ennek ellenére magyar, vagy. Ezerjót tölts ki mellé.

Tálas kenőmájas

25 dkg májat, 25 dkg dagadóval, 10 dkg puha füstölt szalonnával, egy tejben megáztatott zsemlét átdarálok, ha kell kétszer, háromszor. Egy evőkanál margarinon/vajon megdinsztelek egy apróra vágott vöröshagymát. Hozzáteszek fél mokkáskanálnyi pástétomfűszert. Ennek hiányában egy db szegfűborsot porrá török, majoránnát morzsolok hozzá és azt szórom a hagymára. A ledarált májas keveréket a hagymára teszem és kislángon két-három percig kevergetem. (Ne hagyd ott, mert odaég!) Őzgerincformát kibélelek alufóliával úgy, hogy alaposan túllógjon mind a két oldalán. Azt megolajozom és kanalanként beleadagolom a májkrémet. A massza közepébe két-három helyen fakanál nyelével lyukakat fúrok. Így nagyobb reményem lesz arra, hogy jól átsül és nem lesz túl egyenetlen. A tetejére lazán visszahajtom a fóliát. Az őzgerincet egy nagyobb tepsibe teszem és a forma feléig feltöltöm a tepsit vízzel. Negyven percig főzöm 180 fokos sütőben. Hidegen reggelihez, büféasztalra szeletelve és díszítve tálalom.

 


E szám további cikkei:  
  Kertészre várva…
  Bál 2000.
  Hangoljunk csak egy kicsit!
  A báli tomboláról
  Helyettesíts!!
  Kétféle hitel a praxisjog mellé
  Rural health
  Levelek és válaszok ante festam
  Ha már mindenképp meg kell lennie…
  1993 Kor-rajz
  DR. E. CS. ELMÉLKEDÉSEI A KULTÚRA TEMPLOMÁBAN
  Etűdök háziorvos találkozóra
  Lejárt határidejű levelek, Sürgetés és válasz
  Szenvtelen tudósítás
  Nőnapi üdvözlet
  Küldj egy receptet!
  Számba veszik az orvosokat
  Szőlő
  Vállalkozók figyelmébe
  Milyen megspórolás várható a vényellenőrzési rendszerektől?
  Vár a FAKOOSZ!
  KÖR 1993. augusztusi levél
Bejelentkezés

azonosító:
jelszó:
regisztráció

Hírlevél

email:

Keresés
1%

1%

Hírvadász






EÜ lapszemle


www.pharmanet.hu


www.weborvos.hu


www.magyarorvos.hu


www.medicusuniversalis.hu


www.magyarorvos.hu

Megújúlt honlapunk

www.fakoosz.ewk.hu

 

Hirdetés
ÁLLÁSAJÁNLAT!


Eladó praxisok

Természet

Természetvédelmi térkép

a KÖR-Online

Amennyiben cikket szeretne küldeni Online magazinunkba kérem kattintson
ide!

Belépő online magazinunkra